La Simfonia n.º1 »El Senyor dels Anells» és la primera simfonia per a Banda Simfònica escrita per Johan de Meij, entre el 1984 i 1987. Es va estrenar el 15 de març de 1988 a Brussel·les per Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen dirigida per Norbert Nozy. L’any 1989 va guanyar el 1r Premi al Sudler International Wind Band Composition Competition de Chicago. Tot i així, la interpretació que la va fer famosa va ser el disc gravat per la banda militar  Koninklijke Militaire Kapel.
La simfonia està basada en temes de la novel·la »El senyor dels Anells», escrita per J. R. R. Tolkien. Compren cinc moviments diferents que il·lustren distints personatges  o episodis de importants del llibre.
  • I. «Gandalf (El Mago)»
  • II. «Lothlórien (El Bosque de los Elfos)»
  • III. «Gollum (Sméagol)»
  • IV. «Viaje en la oscuridad»
a. «Las minas de Moria»
b. «El puente de Khazad-dûm»
  • V. «Hobbits»

La versió que interpretam, va ser arranjada per Paul Lavender i ha condensat la simfonia en una pràctica versió de concert, escrita en un nivell i instrumentació asequible per la majoria de les bandes.
Aquesta peça l’hem tocada aquest any tres vegades.  
Una per la Fira de Tardor del 2010 i l’altre pels dos concerts de quatre bandes que realitzarem a Pollença i Santa Margalida.