Jef Penders, en realitat Joseph Gerardus Johannes (nascut el 21 d’octubre 1928 a Hoensbroek, Holanda província de Limburg) és un compositor i director d’orquestra holandès.

Ja als 8 anys, va prendre classes de música i va tocar el clarinet en Mi bemoll a una banda. Durant l’ocupació alemanya els seus pares es varen encarregar de la custòdia i seguretat dels instruments musicals de la banda, el que va ser una avantatge per a Jef i va aprendre pràcticament de forma autodidacta la trompeta, el trombó i el saxofon. Més tard, quan els seus pares varen llogar una habitació a un professor de guitarra, també va aprendre a tocar la guitarra.  

Després de la guerra va tocar un any en bandes de les forces nord-americanes i va fer arranjaments per a diverses obres. 

Va estudiar des de 1949 al Conservatori de Maastricht, contrapunt, orquestració, direcció, òrgan i pedagogia vocal. 

Després, va treballar diversos anys com a director d’orquestra i professor de música. Va compondre música per al seu propi ús i altres orquestres, incloent també per l’Orquestra Metropole, Orquestra de Malando (àlies de Arie Maasland), la Banda Militar Reial, la Banda de la Marina Reial, la banda de la policia d’Amsterdam, l’Orquestra de Ràdio i Televisió Belga sota la direcció de Francis Bay. 

El 1959 es va traslladar a Maastricht, on va ser cantor a la gran Església de Sant Lamberto. El 1971 després d’una malaltia molt greu va perdre la seva capacitat de parlar, tot i que mitjançant l’assistència tècnica podia comunicar-se amb els altres en una escala limitada. Tot i això encara podia compondre i va seguir enriquint el món de la música amb les seves obres.  
Va viure durant alguns anys en l’àrea de València, Espanya.

Altres obres seves de Banda també ha tocat són Sweet Carolina Charleston i Mambo Bando Uno.