Al setembre del 2017 varem estar de celebració amb els 25 anys de la nostra associació, la «Banda i Escola de Música de sa Pobla» i ho varem celebrar en el tradicional sopar de Santa Cecília que cada any realitzam per aquestes festes.


Aquest any volguérem convidar, per a celebrar-ho amb nosaltres, a tots aquells que durant aquest 25 anys estaren al nostre costat donant-nos suport.

Començant per les institucions del nostre poble, que són una part fonamental per potenciar i desenvolupar la nostra associació, gaudirem de la presència del ex-batle (Jaume Font) i l’ex-regidor de cultura (Joan Crespí) que el 1992 donaren suport a aquest projecte i sembraren el la llavor del que avui dia podem gaudir.
Però a més també varem tenir la presència dels batles, regidors de cultura i altres polítics que durant aquests anys mantingueren el suport a aquest projecte: Toni Serra, Joan Comes, Sebastià Gallardo, Lluís Socias, Biel Serra, Joan Enric Capellà , Biel Ferragut, Rafel Socias, Antoni Simó, Catalina Cladera, Marga Serra….
I el llistat podria ser més llarg ja que a més hem d’agrair el suport de moltes altres persones de treballen dins les institucions i que any darrera any col·laboren i treballen per a poder seguir avançant.

També gaudirem de la presència dels músics que varen estar al front d’aquest projecte en els seus inicis. Com per exemple en Llorenç Crespí que el 1992 es va posar al cap davant com a president, director de la Banda i director de l’Escola de Música. O part d’aquella primera Junta de l’associació que varen estar al costat d’en Llorenç per posar en marxa el projecte: en Mateu Crespí i en Jaume Picó.
També convidarem als membres de les juntes que ha tingut l’associació durant aquests 25 anys i que ja no formen part de la Banda de Música.

I com no també gaudírem dels membres de l’Escola de Música. Els professors que diàriament treballen per fomentar els valors musicals del nostre poble. I dels pares, mares i alumnes de l’Escola de Música que són part fonamental del futur cultural i musical del poble, alumnes que són el fruit i el futur de la idea principal per a la que, al 1992, va sorgir el projecte de la «Banda i Escola de Música de sa Pobla».
 
Això si, els que si no podrien haver faltat són la part més important de la nostra associació. Aquelles persones que dia a dia fan feina, assisteixen als assajos, als concerts, a les activitats de l’associació…. i sense els quals no tendria sentit la nostra associació: els músics de la Banda de Música i els seus familiars. Tot un grup de gent pels quals l’associació forma part del seu dia a dia dins les seves vides.

La «Banda i Escola de Música de sa Pobla» té les seves arrels en la Banda de Música de sa Pobla, que es remunta al 1864-65. Durant més d’un segle molts músics poblers feren de la Banda de Música part de la seva vida i foren part essencial de la cultura musical de sa Pobla.
De tots aquells músics hem de recordar a la família Rian (que durant quasi un segle va estar a la direcció de la Banda) i en Jaume Gomila (director de la Banda durant quasi 30 anys).
(Podeu veure més al nostra bloc: «La nostra història»)

La història de la Banda ha estat llarga però les coses canvien i al 1992 els músics de la Banda i els polítics de l’Ajuntament volgueren canviar i potenciar la Banda per tal de poder donar un futur a aquesta.
Durant aquests 25 anys han estat moltes les anades i vengudes, els canvis, millores, errors i encerts. L’associació es creà en els seus inicis per a nodrir a la Banda de Música de músics joves, ja que aquesta s’anava envellint, i ha evolucionat obrint-se a les altres disciplines musicals, amb l’objectiu de completar i millorar la cultura musical del nostre poble.

Molts d’anys!!!!